Skjern Skytteforening

Skjern Skytteforening ønsker med deltagelse i Projekt Fremtidens Skydebaner at etablere et samlet og samlende udendørsanlæg

Følg projektet

Gå til Dropbox og se alle dokumenter i projektet

Projektfotos

Vi følger projektet fra start til slut, og vi uploader nye gallerier, når der er nyt at vise frem.

Vision

Et tværsportsligt idrætscenter med afsæt i at bruge naturen og skydefaciliteterne

Samarbejde

Foreningen har et godt samarbejde med andre foreninger og har arrangeret fællesstævner med nogle. F.eks. DM pistol terræn 2014. Foreningen har ikke stor kontakt med andre foreninger, men de medvirker ved de ting, de kan overkomme samt kan have nytte af.

Kommunen og politikere har foreningen ikke meget kontakt med.

Synlighed

Foreningen er på mange måder en typisk skytteforening, som er glade for det, de gør. Men de reklamerer ikke nok og er måske lidt bange for den eksponering, der kan opstå og deraf tiltrække kriminelle og ikke seriøse elementer. Foreningen behandler dog alle lige og byder nye velkommen.

Brugere

• 125 medlemmer
  • Indberettes løbende
  • Foreningen udnytter ikke helt den skydetid, de har til rådighed.
  • På 200 meter har de skydetid 2 dage om ugen og denne bruges.
  • På pistolbaner 25 meter har foreningen mere tid, end de pt. bruger.
  • 50 m bruges 3 aftener om ugen. Det kunne samles til 2 aftener.

Drift

Foreningen har i dag til huse på 3 forskellige adresser.

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter

• 10 stk. 15 meter baner (Megalink udsugning, nyrenoveret i 2011. Skal ikke inddrages i evt. projekt

Anumvej 142 B,  6900 Skjern

• 26.330 m2 ejet af Skjern Skytteforening
  • Bygning cirka 140 m2 i rimelig stand
  • 8 stk. 50 meter baner (Tidligere 25 samt 200 meter baner. Er nedlagt pga. klager samt køb af Tarm skydebane.)

Strømmesbølvej 38, 6880 Tarm

• 14.855 m2 ejet af Skjern Skytteforening
  • Hus cirka 200 m2 fra 1977 som trænger til renovering
  • 10 stk. 25 meter pistolbaner
  • 4 stk. 200 meter baner samt løbenden hjort ejet af Tarm Landjagtforening som lejer sig ind

Årligt elforbrug på udendørsbaner: 3825,00 kr.

Vandforbrug intet.

50 m bane ikke indlagt vand, 25 - 200 meter baner egen boring, ikke drikkeegnet.
Ingen ventilation og ingen kendte klager over støj.

Føler lidt at vi bruger pengene forkert ved at fordele vores tid og midler på 3 forskellige skydesteder. Det slider på de kræfter, der skal holde skydebanen åben hver gang våben skal transporteres fra central boks til udendørs anlæg.

Vi ønsker dog ikke at nedlægge/opgive vores 15 meter bane i Skjern. Har diskuteret mulighed for at lave noget samlet (15-25 - 50 -200) i Tarm men er her delt i bestyrelsen, og vi har ikke vores medlemmers opbakning til en sådan løsning

Vi har gennem tiden gennemført diverse indkøb og forbedringer med hjælp af lån og tilskud  fra hovedorganisationen.
Vi har pt. lejekontrakt med Ringkøbing-Skjern Kulturcenter i 5 års intervaller. Vi ejer begge vores udendørsanlæg og Tarm jagtforening har en kontrakt på brug af vores bane samt løbende hjort (Etableret af dem) 1 dag om ugen.